Контактные телефоны:

+38 (068) 109-21-02

 

 

 

 

logo

Маловідомі рецепти домашнього хліба

Ми багато знаємо про всяких сортах білого або чорного хліба, що лежить на хлібних полицях наших магазинів, але багато хто з нас навіть не здогадуються про існування деяких його рідкісних сортах, в основному не масового випікання. І один з таких рідкісних сортів це гречаний хліб, випечений з гречаного борошна, отриманої з сухих зерен гречки, перетертої, як то кажуть, в порошок.

Існує кілька різних типів гречаного хліба, кожен з яких розрахований на певні харчові переваги, смакові якості або текстуру. Як правило, головним інгредієнтом такого хліба є борошно з гречки, але для поліпшення його структури, а також для додання особливого аромату, в тісто додають і інші види борошна. Деякі пекарі в тісто для гречаного хліба додають безглютенову пшеничне борошно, інші ж майстри можуть додати пшеничне борошно і зі зниженим рівнем клейковини. Також безглютеновий гречаний хліб, може випікатися і з додаванням рисової муки.

Більшість пекарів гречаний хліб, як і звичайні сорти хліба, замішують тісто на дріжджах, цукрі і яйцях, але існують деякі рецепти тесту без дріжджів, коли замість дріжджів тісто замішують на пекарському порошку - розпушувачі. Крім цього в деяких країнах існують рецепти вегетаріанського хліба, в якому відсутня, такий інгредієнт, як яйця (тісто може бути як дріжджове, так і бездріжджове).

Гречка, в порівнянні з іншими зернами, має відносно сильний присмак землі, який для тих, хто знайомий з ароматом пшеничного хліба може не сильно подобатися. Тому, щоб гречаний хліб зробити смачніше, його зазвичай трохи більше підсолоджують, ніж звичайну пшеничну буханку. Деякі рецепти хліба з гречки можна зустріти навіть додавання в тісто фруктів, таких як родзинки або банан, або нанесення зверху на хліб тонкого шару цукрової пудри, розтопленого меду або патоки. Патока і мед надають хлібу солодкий присмак, який забиває сильний земляний смак гречки.

Інший такий маловідомий сорт незвичайного домашнього хліба - бостонський коричневий, має свою цікаву історію. На початку переселення колоніалістов в Північну Америку їм звичайно ж був потрібен хліб. У зв'язку з тим що у них були обмежені ресурси білої муки, але була кукурудзяна і житнє, вони в тісто додавали всі три види, тим самим зберігали свої дорогоцінні запаси пшениці. Крім цього, у них в перший час були відсутні печі і тому хліб готували на пару зазвичай в контейнері, що має циліндричну форму.

Існує безліч варіантів на основі рецептів Бостонського коричневого хліба. Деякі рецепти домашнього коричневого хліба пропонують замінити житнє борошно темну пшеничне. Можна знайти рецепти і з додаванням сухофруктів або на додаток до них родзинок.

Сьогодні бостонський коричневий хліб найчастіше готують в кафе в металевих або скляних формочках, поміщаючи формочки в каструлю з киплячою водою, закритою кришкою. В даний час деякі пекарі намагаються піч Бостонський коричневий хліб укладаючи буханку на деко в піч при температурі 160 ° C протягом приблизно однієї години. Однак, пропарювання, як частина історії коричневого хліба робить його унікальним, і тому основна маса справжніх пекарів все-таки готують його замість випічки обов'язково на пару.

Всі ці рецепти домашнього хліба та інших страв до святкового столу ви можете знайти на сайті на якому міститься тисячі маловідомих і незвичайних рецептів, що сподобалися будь-якій господині. Приємного Вам всім апетиту.

Мы рады будем видеть Вас по адресу:
67585 Украина, Одесская обл., Лиманский р-н
с.Вапнярка, ул.Степовая 1-б
Мини отель "Вулик"
тел.+38 (068) 109-21-02

: