Контактные телефоны:

+38 (068) 109-21-02

 

 

 

 

logo

Турецька кухня

Особливістю турецької кухні є те, що в ній неможливо виділити одну домінуючу їжу, як, наприклад, пасту в Італії або соуси в Франції - національна турецька кухня відрізняє саме різноманітність і неповторність меню. По богатству і вкусу турецька кухня по праву входить в трійку кращих кухонь світу, після французької та китайської. Она славится своєю древностью, а її різноманітність обумовлена ​​традиціями культури харчування великої імперії, кордони якої почалися на стінах Венів і закінчувалися на Аравійському побережжі. В результаті поєднання з іншими народами регіону і утворилася така дивовижна комбінація блюд та рецептур, якими так славиться в наші дні турецька кухня.

В Османському імперії їда завжди возводилася в культ. У стамбульському дворі в 17 столітті було одночасно близько 13 тисяч кухарів, і кожен з них спеціалізувався у приготуванні тільки одного продукту. Щодня у дворі об'їдали 10 тисяч чоловік, а міська знати в знак особливого розташування отримала від палацу в подарунок корзину з їжею.

Турецкий завтрак Завтрак вважається в Туреччині одним з важливих прийомів їжі, т.к . турецькі сім'ї в основному обідають разом. Обычный турецкий завтрак включає в себе сыр (белый сыр, обычный и т. Д.), Сливочное масло, оливки, яйця, томати, огурці, зелений перець, мед, варення, свіжий хліб та випечка. Очень популярны на завтрак симит - баранка, обильно посипана сніжком і поача - булочка.

Турки великі любителі закусок - мезе, серед яких салати, овечі сиру, бобові, рис у виноградних листах, фаршовані томаты, перець, оливки та ін. При приготуванні салатів використовують оливкову масло, лимон або столовый уксус і соль.

Турецкий супВ самому початку будь-якої турецької кухні подають турецький суп (чорба). Всього є чотири основні способи приготування турецького супу: на куріні чи на м'ясному бульйоні (існує чотири основні способи приготування турецького супу: на куріні або на м'ясному бульйоні з лапшою, рисом, овощами, фасолью, йогуртом), заправлені яйцями або лимонними соками, супи з томату та протерті супи з маслом, і, нарешті, турецький суп з джедаю - аналог нашої російської окрошки, приготований з холодного йогурту і качука (це блюдо іноді относите к мезе).

Турецкий кебаб Самое древнее мясное блюдо турецької кухни - кебаб. Причому турки розрізняють безліч варіантів цього простого, на перший погляд, блюда, об'єднуючи їх єдиною назвою. "Шиш-кебаб", наприклад, це не що інше, як, привичний нам, шашлык на шампурі, "донер-кебаб" - блюдо з м'яса, який наноситься на вертел, повільно обертається перед вертикальним грилем. Рецепты буквально десятки, причем в кожній області пропонують свою, "єдино правильну" варіант. Но не тільки кебабами відомий турецький м'ясний стіл. Чаще в Туреччині готують кефету, звичайну блюдо з м'яса, провурнутого в м'ясорубці.

Турецкий плов Плов в турецькій кухні займає ту ж місце, що і картопля в європейська. Основна його інгредієнт - рис або крупномолотая пшениця (бульгур). Частіше всього плов з рису вживається без приправ. Однак існують і інші різновиди цього популярного блюда: з луком, майонезом, фісташками, ізюмом, сухофруктами, зеленю, з м'ясом або куріцей. Плов з бульгури готують з луковим, томатним або йогуртовым гарниром.

Овочі також дуже широко використовуються в турецькій кухні. Фаршированные блюда називають дольма, а тушенние з іншими овощами, кусочками м'яса або фарша - фаршировані Турецкая долмагювеч. Среди овочів особливо місце займає баклажани і бобові. Приємно, що багато овочевих блюд можуть споживати як гарячі, так і холодні, як з соусом, так і в "чистому вигляді", що дає колосальне різноманіття комбінацій.

Турецкий хлеб Хлеб - невід'ємна частина будь-якої трапези, тим більше, турецької кухні. Хліб обов'язково повинен бути свіжим. Обычный белый хлеб «экмек», простые лепешки «пите», батоны з непросеянной муки, ржаной хліб, гезлеме - традиційна лепешка з сиром, а також цілий сімейство різноманітних виробів із слоеного тесту, що називають бёрек. Турецкий берек Тонкі лепешки на воді з додаванням солі - головні інгредієнти національних слоеных пирогов, які відрізняються по форме, методу приготування і начинку.

Турецкие сладостиТурецькі сладости широко знані в усьому світі. Десерт у турецькій кухні можна розділити на три групи: мучні блюда зі шербетом, молочні блюда і фруктові страви. Шербет готують із суміші сахара, води та лимонного соку. Один з найбільш розповсюджених видів десерту - пахвала, яку готують із тонких шарів раскатаного тесту з начинкою з фісташек, фундука або грецьких орехів.

Очень ко многим блюдам турки традиційно подають "айран" (готовится з йогурта) . Традиційно Туреччина вважається "країною кофе". Однак у справжньому момент самі турки віддають явне перевагу чаю. Чай турки звичайно пить чорний і досить міцний, розливаючи його в маленькі стаканчики, за формою, що нагадують тюльпан. Це настоящий национальный напиток и главное местное средство коммуникации - уже после первых минут общения с гостями ему, безусловно, предложат попробовать чай. Чай не заваривают, а варять в спеціальному апараті.

Можна довго розповідати про національну турецьку Чай и кофе кухню, описивать необыкновенный вкус турецких блюд і рецепти їх приготування, але, як каже восьма пророка, скільки говориш "халва, халва" - в рот слаще не стане. Отведите настоящую турецкую кухню можно только в Турции, и, в какой бы точке Турции вы оказались, с уверенностью можно сказать, что голодным вы не останетесь, а кулинарные впечатления от сытной и вкусной турецкой кухни вам хватит надолго.

Мы рады будем видеть Вас по адресу:
67585 Украина, Одесская обл., Лиманский р-н
с.Вапнярка, ул.Степовая 1-б
Мини отель "Вулик"
тел.+38 (068) 109-21-02

: